Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Vettel Hamiltonovi závidí kvalifikační režim motoru

Vettel Hamiltonovi závidí kvalifikační režim motoru

Je to nejsilnější karta v rukou Mercedesu.

Sebastian Vettel řekl, že podmínky boje o mistrovský titul nic neurčuje tak, jako kvalifikační režim pohonné jednotky Mercedesu. Ve všem ostatním může Ferrari s Mercedesem soupeřit, alespoň na většině okruhů, ale kvalifikační vítězství Mercedesu jsou pro jeho jezdce velkou výhodou. Je za námi deset závodů a stříbrný vůz stál na pole position osmkrát.

"Asi je pravda, že v posledních pár závodech byl Mercedes silnější, ale rozhodující výhodou jsou jeho kvalifikace," řekl Vettel po VC Velké Británie, v níž po startu klesl z třetího místa na čtvrté a musel hledat cestu kolem Maxe Verstappena, zatímco Hamilton se pohodlně ujal vedení.

"Mohou zvýšit výkon svého motoru, pak na ně na rovinkách ztratíme tři až šest desetin. V Baku to bylo sedm, v Rakousku polovina sekundy. Je to něco, co my nemáme. Pracuje se na tom, ale nedá se to udělat přes noc. Není důvod panikařit ani dělat si starosti, ale musíme s tím počítat. Jsou velmi rychlí, mají několik výhod, které potřebujeme vymazat. Pak můžeme spatřit jiný obrázek. Nikdo nepochybuje o tom, že když v prvním kole, po první zatáčce máte své vozy vpředu, je to jiný závod."

Jezdec Ferrari také připomněl, že jeho tým s Mercedesem bojuje po sezoně, v níž nemohl na mistrovský titul ani pomyslet. "Minulý rok jsme byli daleko, daleko vzadu, letos jsme většinu roku na jejich úrovni. Nesmíme zapomínat, odkud jsme sem skočili. V zimě jsme udělali největší skok ze všech týmů. Red Bull se nechal v zimě slyšet, že tento rok pro něj může být velmi dobrý, ale dosud se k nám nepřidal. Ale všichni se snaží ze všech sil a my makáme na tom, aby Mercedes přišel o výhodu, kterou nyní má v kvalifikaci. Víme, kde je problém, ale řešení není tak jednoduché. Vůz je skvělý a i tady byl v závodě fantastický, ačkoli evidentně ne dost rychlý, ale rychlejší než by se zdálo podle dosaženého výsledku."