Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Vettel prostě nedokázal zrychlit

Vettel prostě nedokázal zrychlit

Ztrácel v každém místě okruhu

Sebastian Vettel nebyl zjevně ve své kůži už od pátku, ale přesto nikdo nepředpokládal, že v kvalifikaci dopadne tak bídně. Prohrál i s Gaslym a od týmového kolegy Charlese Leclerka ho dělila značná časová vzdálenost.

Není to o jedné zatáčce, v níž bych ztrácel. Docházelo k tomu všude. Nemohl jsem se dnes odpoledne dostat do tempa. Normálně se jízdu po jízdě přirozeně zlepšuji, ale tentokrát to nepřicházelo. Teď se mně honí hlavou spousta nápadů, co jsem měl vyzkoušet. V kritické chvíli se ale soustředíš jen na to, abys ze sebe dostal všechno, a na žádné experimenty nemyslíš,“ posteskl si Vettel.

Dodejme ještě, že podle oficiálního vyjádření Scuderie nebyly příčinou Vettelova selhání ve třetí fázi potíže s DRS, které se objevily u jeho vozu v počáteční části kvalifikace.

Charles Leclerc ví, že na víc dnes neměl

Leclerc vypadal spokojeněji, ale i on si byl vědom, že na víc jednoduše neměl: „Mercedes v rozhodující chvíli dostal motor do ještě vyšších otáček a byl moc, moc rychlý. Třetí místo bylo maximem, kterého jsem mohl dosáhnout. Věděli jsme, že budeme muset přidat, ale nestačilo to.