Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettel dal před kolizí na chybný dojem

Vettel dal před kolizí na chybný dojem

Verstappen dojížděl s uvolněnou sedačkou

Na rozdíl od některých sporných událostí z minulých závodů nebylo o viníkovi dnešní srážky mezi Sebastianem Vettelem a Maxem Verstappenem od počátku pochyb.

Pilot Ferrari se také bezprostředně po dojezdu vydal za svým soupeřem, aby se mu omluvil. „Měl jsem dojem, že se stahuje poněkud doprava, přinejmenším do středu dráhy. Chtěl jsem se dostat pod něj, protože jsem byl v tom okamžiku trochu rychlejší. Vtom mezeru zase zavřel a já už nemohl nic dělat. Stálo mě to dobrý výsledek, ale kolize jde jednoznačně na můj účet,“ přiznal bez vytáček Vettel, který za tento prohřešek vyfasoval desetisekundový trest a nádavkem dva trestné body. 

Vettel musel po kolizi do boxů pro nové přední křídlo a pneumatiky

Nyní pohled druhé strany. „Zaútočil jsem, vnějškem ho předjel a v zatáčce číslo sedmnáct přešel do obrany. Potom mě trefil do zádě,“ líčil incident Verstappen. „Myslím si, že minul brzdný bod, zablokovala se mu kola a zastavil se až o mě. Už jsme spolu hovořili a jeho omluvu beru.

Ačkoliv Nizozemcovo auto vypadalo navzdory inkasované ráně neporušeně, uvnitř prožíval jezdec pravá muka. „Při nárazu se sedačka uvolnila z úchytů. Kdykoliv jsem zabrzdil, letěl jsem dopředu a v rychlých zatáčkách zase cestoval vlevo nebo vpravo,“ svěřil se se svými trudnými zážitky závodník Red Bullu.