Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettel preferuje Silverstone před Londýnem

Vettel preferuje Silverstone před Londýnem

Další městské závody podle něj F1 nepotřebuje

Krátce před konáním letošního ročníku Velké ceny Velké Británie došlo k vyjasnění budoucnosti tohoto závodu. Ten se bude i v dalších pěti letech konat na okruhu Silverstone, když došlo k prodloužení smlouvy do roku 2024.

Setrvání formule 1 na trati, která roku 1950 hostila její vůbec první díl, kvituje Sebastian Vettel. Nemyslí si, že by bylo lepší přestěhovat závod do Londýna. Další městská klání podle něj šampionát nepotřebuje.

Jsem se Silverstone spokojený. Myslím si, že je to výborné místo. Je to jeden z nejlepších závodů, které máme. Diváci jsou zde velmi féroví a to, i když přijíždíte jako Němec. Nemyslím si, že bychom zrovna potřebovali vydat se do měst a že by tam zavítalo více lidí než tady. Je to domov motorsportu, takže zde musíme závodit. Jsem šťastný, že zůstáváme a že nebudeme zkoušet nějaký rozmar,“ tvrdí Vettel.

Zatímco čtyřnásobnému šampionovi se idea závodu formule 1 v hlavním městě Velké Británie příliš nezamlouvá, jeho bývalý šéf Christian Horner má na věc trochu jiný pohled. Domnívá se, že by šlo o jedinečnou záležitost. Také podle jeho mínění by se však mělo jednat o samostatný závod, který by nevystřídal Silverstone. 

Ani pro Christiana Hornera není Londýn alternativou k Silverstone

Pokud existuje další fantastické místo a okruh, které přidáme do kalendáře 21 závodů, a pokud bychom ještě měli takové štěstí, že dva z těchto podniků se pojedou v jedné zemi, určitě bych to bral. Během tohoto víkendu ale bylo publikum v Silverstone neuvěřitelné, dostalo se nám obrovské podpory. Nyní doufejme, že po investici, díky které by Silverstone měl být schopen udržet si F1 dlouhodobě, se zde fanoušci dostanou blíže k boxům a zákulisí,“ myslí si šéf Red Bull Racingu.

Pouze Velké ceny Itálie a Velké Británie byly součástí kalendáře v každém z dosavadních ročníků mistrovství světa. V případě Spojeného království to ovšem nebyl vždy okruh v Silverstone. V minulosti se jelo i v Aintree a Brands Hatch.