Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Nové boxy na Silverstonu budou výzvou, myslí si Horner

Nové boxy na Silverstonu budou výzvou, myslí si Horner

Do nové uličky jezdce přivede rychlá zatáčka z kopce.

Nové boxy na okruhu v Silverstonu, jejichž stavba probíhá i v těchto dnech, budou pro jezdce výzvou, myslí si šéf Red Bullu Christian Horner.

Moderní komplex boxů, který roste mezi zatáčkami Club a Abbey, bude pod úrovní závodní dráhy a zajíždět se do něj bude pravou zatáčkou jdoucí z kopce.

"Vypadá to, že to pro jezdce bude skutečná výzva," řekl Horner. "Do té chvíle musí každopádně zpomalit na 100 km/h, to by neměl být problém, ale ta pravotočivá zatáčka v nájezdu do boxů je rozhodně další zatáčkou, nad kterou budou muset popřemýšlet.

Myslím, že pokud máte stání na vrchním konci uličky, je nejpodstatnější, aby vám jezdec dal znamení, že je v boxech, jinak by mohl dorazit, aniž byste ho viděli.

Klíčová bude komunikace, vypadá to ale skvěle a myslím, že to bude velmi dobře fungovat."


Horner má rovněž pozitivní názor na zatáčku Abbey, která se zrychlila a na nové konfiguraci okruhu se stane první zatáčkou.

"Copse je v podstatě zatáčka na plný plyn, takže si myslím, že když v nové sekci najedete do první pravé vracečky, bude to docela vzrušující.

Budete potřebovat hodně odvahy, abyste někoho v první nebo druhé zatáčce předjeli vnějškem, protože to bude dost rychlé."


V loňském roce si jezdci stěžovali na hrbolatý povrch v zatáčce Abbey, šéf okruhu Richard Phillips ale řekl, že i na toto se během přestavby zaměřili.

"Bylo tam docela dost lidí, kteří to sledovali zepředu, hrboly se jim celkem líbily a pro jezdce to byla velká výzva," řekl pro Autosport Phillips. "Tlak ze strany týmů nás ale vedl k přebudování.

Jezdci MotoGP se více obávali hrbolů v Copse, které jsme rovněž odstranili. Všechno tedy bylo přebudováno. V zatáčce Abbey ale byla prohlubeň a za ní boule, což ten skok ještě zvýraznilo. To je ale pryč, takže uvidíme, jak si s tím teď poradí."

Novou boxovou uličku si můžete prohlédnout zde.