Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Mercedes a Ferrari nechtějí být dodavateli McLarenu

Mercedes a Ferrari nechtějí být dodavateli McLarenu

Dostává stejné odpovědi jako před časem Red Bull.

Zak Brown v rozhovoru pro Sky Sports nepřímo potvrdil, že se u Ferrari a Mercedesu informoval o možnosti dostat se k jejich motorům a že byl oběma výrobci odmítnut. Obě automobilky mají vlastní tovární tým a momentálně právě ony bojují o pohár konstruktérů i mistrovský titul. McLaren jim na špici vůbec nechybí a raději budou pohonné jednotky dodávat menším týmům s nižšími ambicemi.

"My jsme velký tým a dobře víme, jak se vyhrávají závody i tituly," řekl výkonný ředitel McLarenu. "Většina týmů nás velmi ráda vidí tam, kde jsme teď. Nechtějí, abychom jim dýchali na krk, což je pochopitelné."

Ještě dříve než s médii se o negativní zprávy podělil s Christianem Hornerem. Ten má k tématu co říct, vždyť Red Bull prošel stejnými fázemi, když chtěl zdrhnout od Renaultu. Ferrari i Mercedes nejprve vysílaly poměrně pozitivní signály, mediálně prodej svých motorů dalšímu týmu nevylučovaly, ale když došlo na lámání chleba, nebyla s nimi řeč.

"Byli jsme na stejném místě a hleděli skrz stejný plot," řekl šéf týmu Red Bull. "Mluvil jsem se Zakem a řekl mi, že mu nejspíš pustili stejný film, který jsme my viděli před pár lety. Není velká šance, že příští rok bude McLaren jezdit s motory Mercedesu."

Ještě zbývá Renault. Ten by možná McLaren jako zákazníka přijal, vždyť když má ve svém stádě Red Bull, tak proč ne McLaren? Jenže Francouzi ještě v polovině sezony odstraňují díry ve spolehlivosti a možná se obávají, že další tým na palubě, McLaren nebo jiný, by jim situaci pouze ztížil. Týmu z Wokingu tak možná nezbude než opět uvěřit slibům Hondy.

"S Hondou jsme již hovořili o množství odlišných scénářů," řekl Brown. "Věříme, že Honda může být úspěšná, už to dokázala před lety, ale potřebujeme se ujistit, že zrychlí vývoj."