Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Kubica bude testovat na Hungaroringu

Kubica bude testovat na Hungaroringu

Renault ho porovná s Latifim.

Renault dal další zkoušce Roberta Kubici zelenou. Po dvou testech v pár let starém voze nastal čas položit si otázku, zda chce s populárním Polákem učinit i další krok. Dvoudenní test na Hungaroringu po Velké ceně Maďarska je až do konce sezony poslední příležitostí dostat nezávodního jezdce na celý den do kokpitu současného vozu. Kubica s jeho zkušenostmi nemůže být posuzován jako nováček, takže jeho nasazení jako zkušeného jezdce znamená, že do vozu se už nemůže posadit závodní jezdec Renaultu. Jeden den totiž musí být za volantem nováček.

Během prvního dvoudenního testu v Bahrajnu se za volant dostal Nico Hülkenberg, takže Kubica zabral den, který by za běžných okolností patřil Jolyonu Palmerovi. Šeptá se, že po velké letní přestávce Renault Palmera nahradí i jako závodního jezdce, protože není spokojen s jeho výkony - Brit mu ještě nedovezl ani bod. Pokud by přitom Renault chtěl Palmerovi pomoci, celý den ježdění bez stresu a poznávání vozu vybaveného novou podlahou a dalšími novinkami, které Renault nasadí v Maďarsku, by mu jistě pomohly. Kubica vůz převezme ve středu, v úterý mu laťku nastaví Nicholas Latifi, který v F2 závodí za tým DAMS a momentálně je na čtvrté příčce šampionátu s jedním vítězstvím a dalšími čtyřmi pódiovými umístěními.

"První dva dny testů umožnily Robertovi i nám nasbírat ohromné ​​množství informací," řekl ředitel týmu Renault Cyril Abiteboul. "Jízda v R.S.17 na Hungaroringu nám dá detailnější a přesnější data díky současnému vozu a reprezentativním podmínkám. Po tomto testu budeme pozorně analyzovat nasbírané informace, abychom zjistili, za jakých podmínek by byl v příštích letech možný Robertův návrat."