Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Verstappenova trpělivost má své hranice

Verstappenova trpělivost má své hranice

Když nebude vyhrávat, tak dá Red Bullu sbohem.

Max Verstappen není typickým produktem juniorského programu Red Bullu. Výrobce energetických nápojů si ho všiml ve stejnou dobu jako Mercedes a získal ho díky tomu, že pouze pár týdnů po zařazení do jeho programu bylo oznámeno, že příští rok už bude závodit v F1 za Toro Rosso. O první kroky jeho kariéry se staral otec, bývalý závodník Jos Verstappen, a má i vlastního manažera Raymonda Vermeulena. Díky tomu má i lepší kontrakt než současní jezdci Toro Rosso. Zatímco Carlos Sainz a Daniil Kvjat musejí poslušně čekat, zda jim Red Bull opět jednostranně prodlouží kontrakt o další rok a zda je vezme do A-týmu, Verstappen má jednoduchou smlouvu na závodění za Red Bull Racing a když ta po sezoně 2019 vyprší, Nizozemec už může mít sbaleno a v kapse lístek do Brackley nebo Maranella.

"Už od jeho debutu je o něj velký zájem. Několik týmů bylo připraveno nabídnout mu kontrakt, ale nyní chceme vyhrávat s týmem Red Bull Racing. Red Bull Maxe považuje za svou hvězdu a neprodá ho," podotkl Vermeulen k drbům o zájmu Ferrari vykoupit Verstappena ze smlouvy z Red Bullem.

"Red Bullu jsme nedali přesný deadline, ale je důležité, aby Max pokračoval v dosahování úspěchů. Nadále nepochybuji, že tento tým se bude zlepšovat, protože Red Bull Racing už s Renaultem vyhrál čtyři tituly. Avšak každému musí být jasné, že naše trpělivost není nekonečná.