Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Red Bull bude sledovat pokroky Hondy

Red Bull bude sledovat pokroky Hondy

Aston Martin je pouze finančním partnerem

Helmut Marko v rozhovoru pro ORF prozradil více o spojení juniorského týmu Toro Rosso s Hondou, která zatím F1 nepřesvědčila, že dokáže vyrobit dobrý hybridní motor.

"My jsme kontaktovali Hondu a udělali vlastní průzkum," prozradil poradce společnosti Red Bull pro motorsport. "Díky tomu, co jsme zjistili, jsme nyní optimističtí. Viděli jsme, že v Singapuru byly (v kvalifikaci) oba mclareny (poháněné Hondou) v první desítce a také víme, co právě probíhá za oponou.

Honda má finanční potenciál, potřebnou infrastrukturu, jednu z nejmodernějších továren s testovacími zařízeními na odpovídající úrovni a je stoprocentně odhodlaná být součástí vítězného partnerství. Ale musíme najít způsob, jak si poradit s japonskou mentalitou. Samozřejmě je trochu jiná než naše evropská.
"

Motorového partnera by potřeboval i Red Bull Racing, jenž zrovna ulovil Aston Martin. Nicméně Marko prozradil, že spolupráce s Aston Martinem je o penězích a sponzoringu a potenciálním motorovým partnerem je Honda. Pro tu je tedy spojení s Toro Rosso a celá sezona 2018 asi jistou formou zkoušky.

"To (s Aston Martinem) je finanční kooperace a nemá nic společného s pohonnou jednotkou. Nyní chceme vidět, jak to půjde Toro Rosso a Hondě. V září 2018 už jistě budu vědět, co uděláme s rokem 2019. Do té doby máme spoustu času sledovat, jak spolupracují Toro Rosso a Honda."