Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Bude jednou úspěšnější než starší bráška?

Bude jednou úspěšnější než starší bráška?

Will Palmer ve stopách Jolyona

Dvacetiletý britský závodník Will Palmer znovu v barvách týmu R-ace vystoupil na stupeň vítězů seriálu Eurocup Formula Renault 2.0. Ve druhé sezoně se prosazuje mnohem víc než v té první a patří k nejtalentovanějším mladým jezdcům. Rád by ve stopách staršího bratra zamířil až do F1.

Otec Jonathan Charles Palmer (nar. 7. 11. 1956) má na kontě 83 velkých cen za volantem vozů Williams, RAM, Zakspeed a Tyrrell. Získal v nich však pouhých 14 bodů a jedno nejrychlejší kolo ve VC Kanady 1989. Polovinu závodů totiž nedokončil. Následně se však stal jedním z nejmocnějších mužů v britském automobilovém sportu. Je pořadatelem formulových šampionátů a spoluvlastní několik závodních okruhů.

Díky tomu se mu podařilo protlačit až do F1 staršího syna Jolyona (nar. 20. 1. 1991), který dosud absolvoval 33 velkých cen. Jeho nejlepším výsledkem je 6. místo ve V Singapuru 2017, v níž získal svých prvních 9 bodů. Nad jeho dalším působením v týmu Renault se však vznášejí otazníky a pro následující sezonu bude jistě bez angažmá. Přitom v juniorských šampionátech to s ním vypadalo dobře a dotáhl to až k titulu šampiona prestižního seriálu GP2 v roce 2014.

 

Zleva otec Jonathan, starší syn Jolyon a mladší Will

 

Mladší bratr William (nar. 15. 2. 1997) zatím jde úspěšně v jeho stopách. Závodit začal v roce 2011 v seriálu Ginetta Junior Championship. V následující sezoně sahal i po stupni vítězů a v roce 2013 obsadil konečné třetí místo. V roce 2014 skončil šestý v britském šampionátu F4. O rok později získal titul, když v týmu HHC Motorsport vyhrál 12 z 24 závodů.

Poslední dva roky už jezdí Eurocup dvoulitrové formule Renault a dosahuje stále lepších výsledků. Jedním z nich je i druhé místo v dosud poslední jízdě v belgickém Spa-Framncorchamps. Před posledním podnikem sezony mu také v průběžném pořadí patří druhá příčka.

 

Dvacetiletý Will Palmer patří k nejlepším jezdcům formule Renault

 

Will Palmer na trati ve Spa-Francorchamps