Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Poslední Palmerův závod za Renault

Poslední Palmerův závod za Renault

Hülkenberg do cíle nedojel, zradilo ho DRS

Nedělní závod byl poslední pro Jolyona Palmera v barvách Renaultu. Jelikož kvůli penalizaci startoval až z osmnáctého místa, i přes dobrou závodní rychlost se s týmem loučil bez získaného bodu. Také Nico Hülkenberg jel dobrý závod a v závěru bojoval o body, bohužel pro něj musel odstoupit kvůli problému s DRS.

Můj poslední závod se mi celkem povedl. Startoval jsem zezadu a dokázal se vyšplhat až na jedenácté místo. Být závod o kolo delší, možná bych se mohl dostat i na body.“ Pak už Palmer rekapituloval své působení u Renaultu: „Byla to těžká sezona, ale tým i já jsme toho hodně zvládli. Byl jsem tu od počátku nové éry týmu. Ušli jsme společně dlouhou cestu a já si to moc užíval. Přeji všem v Renaultu do budoucna jen to nejlepší.

Je to frustrující, protože dnes jsem měl velkou šanci získat body,“ neskrýval své rozhořčení Hülkenberg po vypadnutí ze závodu. Cítil, že v závěru by se mohl prokousat startovním polem výš. „Měl jsem čerstvé supersofty na poslední krátký stint. Hned po výjezdu z boxů jsem předjel toro rosso a útočil na oba jezdce Haasu. Je to škoda, protože rozbitý malý díl v mechanismu DRS způsobil, že se zadní křídlo nemohlo zavřít. Musíme se na to podívat, protože jsme dnes promarnili dobrou příležitost. Každopádně rychlost byla dobrá a tak očekávám zisk bodů v posledních čtyřech závodech.