Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Renault se vzdal možnosti odvolání

Renault se vzdal možnosti odvolání

Ricciardo a Hülkenberg s konečnou platností přišli o body

Renault se nebude odvolávat proti verdiktu o diskvalifikaci svých vozů z VC Japonska. Daniel Ricciardo a Nico Hülkenberg tak definitivně přišli o bodovaná umístění.

Tým z Enstone zdůvodnil svoje rozhodnutí tím, že veškeré relevantní důkazy již předložil. Nehodlá proto mařit energii a čas při dalším projednávání před mezinárodním odvolacím tribunálem. S potrestáním nicméně nadále nesouhlasí, neboť podle jeho názoru vyjadřuje „subjektivní stanovisko“ sportovních komisařů.

 

Takhle si Hülkenberg konec svého působení v Renaultu asi nepředstavoval

 

Není spokojen ani s tím, že ho potkalo vyloučení ze závodu, zatímco Alfa Romeo byla za podezření z použití zakázané kontroly trakce během Velké ceny Německa penalizována pouhým přičtením třiceti sekund k výslednému času.

Naše mínění zůstává neměnné. Trest je nepřiměřený, neboť systém je plně legální a inovativní. Rozhodování kompetentních činitelů je v podobných případech navíc nekonzistentní, aniž by to jakýmkoliv způsobem zdůvodnili,“ praví se v oficiálním prohlášení stáje. „Formule 1 bude vždy platformou pro nesmlouvavou bitvu o získání byť malé výhody. Vždy jsme to tak dělali a hodláme v tom pokračovat. V budoucnosti ovšem se zlepšenými vnitřními procesy ještě předtím, než se novinka objeví na trati.