Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Norrisovi zničil závod Leclerc, ne Albon

Norrisovi zničil závod Leclerc, ne Albon

Souboj s Thajcem byl podle něj férový

Trochu ve stínu hojně probírané kolize mezi Charlesem Leclerkem a Maxem Verstappenem ve VC Japonska zůstal další pohnutý příběh. Jeho smutným protagonistou se stal Lando Norris, který přišel o skvěle rozjetý závod.

Měl jsem výborný start, lepší než většina lidí přede mnou,“ vybavil si britský talent, jenž v kvalifikaci zajel velice slušný osmý čas. Ve druhé zatáčce si dokonce vyšlápl na Lewise Hamiltona, jenže kvůli již vzpomenutému střetu Leclerka a Verstappena musel dát nohu z plynu. Tím pádem se kolem něj přehnal týmový kolega od McLarenu Carlos Sainz.

Ve druhém kole se úlomky z polámaného křídla Leclerkova ferrari dostaly do brzdové šachty Norrisova vozu. „Brzdy se okamžitě začaly silně přehřívat,“ povzdechl si. „Musel jsem zajet kvůli tomu do boxů a ocitl jsem se na úplném chvostu.

Lando Norris přišel o šanci na body hned v úvodu japonské velké ceny

Příčinou zastávky tak nebyl krizový moment, jehož dalším účastníkem byl Alex Albon. „Vůbec nechápu, jak jste přišli na to, že jsme se srazili,“ obořil se na dotěrné novináře. „Nic takového. Z mého pohledu nedošlo k žádnému kontaktu. Alexův manévr byl naprosto v pořádku. Byl daleko rychlejší. Po pravdě řečeno, uviděl jsem ho příliš pozdě.

V dnešní formuli 1, kdy nikdo na sobě nechce nechat ani píď viny, jde opravdu o nezvyklá slova. Zvláště, když televizní záběry v Albonův prospěch zrovna nehovoří…

Vytlačil mě, ale to je závodění. Tak to má být,“ dodal Norris, který souhlasí s názorem sportovních komisařů Thajce netrestat.