Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hülkenberg bouračkou všechno zkomplikoval

Hülkenberg bouračkou všechno zkomplikoval

Renault: Nedokázal být rychlý

Tým Renault v kvalifikaci vyhořel. Výkon Hülkenberga ovlivnila havárie ve třetím tréninku, po níž mechanici usilovně opravovali auto. Ani Sainz se však nedokázal umístit tak, jak předpokládal.

Mysleli jsme si, že máme šanci skončit v první desítce, jenže jsme nedokázali být dost rychlí,“ přiznal otevřeně Carlos Sainz (13. místo). „Celkově to dnes bylo hodně těžké. Kvalifikace mohla dopadnout o trochu lépe, ale déšť přišel dřív, než jsme počítali. Proto jsem v druhé části na nových gumách nezajel kýžený čas. Moje první jízda v druhé části na použité sadě nepostačovala. Těžko říct, oč bych v tu chvíli byl rychlejší na čerstvé sadě.

Nico Hülkenberg (16. místo) uvízl hned v první fázi kvalifikace. K postupu mu chybělo pouhých 45 tisícin vteřiny. Nehledal výmluvy a omluvil se: „Moji mechanici dřeli, aby mi auto připravili na kvalifikaci, protože jsem to všem zkomplikoval tím, že jsem na konci třetího tréninku boural. Z auta jsem měl hned od začátku dobrý pocit. Tím spíš mě překvapilo, že jsme z první části nepostoupili. Z obou svých kol jsem totiž měl dobrý pocit. Ani zlepšení v druhém kole mi nestačilo, abych prošel dál. Mám z toho pocit marnosti. Zítra to bude náročné, ale samozřejmě budeme bojovat.