Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Haas odmítl zaměstnat juniora Ferrari

Haas odmítl zaměstnat juniora Ferrari

Technická spolupráce ano, výchova jezdců ne

Šéf Haasu poprvé otevřeně přiznal, že Ferrari chtělo do tohoto týmu dostat jednoho ze svých mladých jezdců, aby získal ostruhy a dokázal, že si zaslouží šanci jezdit za Scuderii. Ferrari by mohlo Haasu výrazně finančně ulevit, vždyť díky technologickému partnerství mu prodává své pohonné jednotky, převodovky, zavěšení kol a další části vozu. Jenže americký tým má svůj plán a výchova jezdců by ho zdržovala, takže už na začátku léta bez okolků potvrdil setrvání Romaina Grosjeana i Kevina Magnussena.

"V některých oblastech s Ferrari velmi úzce spolupracujeme, ale respektuje naše rozhodnutí," řekl Guenther Steiner v rozhovoru pro magazín Racer. "Jistě, zeptali se nás, zda bychom mohli něco udělat, a my jsme řekli ne. Nic na tom není.

S oběma jezdci jsme velmi spokojeni, takže v této oblasti nehodláme nic měnit. Věděli jsme, že u nás zůstanou. V některých případech rozhoduje dlouhodobé hledisko a věci příštího roku jsou krátkodobé záležitosti. Máme své plány a snažíme se vidět dál. Když jsme podepisovali tyto jezdce, sladili jsme to s našimi plány. Nyní potřebujeme konzistenci.

Řekl bych, že jsme poměrně stabilní a jezdci nám pomáhají růst. Nemohu říct, co by se změnilo, kdyby byl ve voze někdo jiný. Nemáme roky zkušeností, takže nemůžeme říct: S oním jezdcem se nám dařilo lépe než s tímto. Toto je pouze naše druhá sezona, na to se občas zapomíná. Zdá se, jako bychom tu byli odjakživa, jenže nejsme. Všechno je pro nás nové. Konzistence občas nemusí být dobrá, někdy je lepší přivést čerstvou krev, jenže my potřebujeme položit základy a k tomu je potřebná.
"

Ferrari hledá místo pro úřadujícího vicemistra série GP2/F2 Antonia Giovinazziho a již jistého vítěze letošní sezony Charlese Leclerca. Oba by chtělo dostat do Sauberu, s nímž také vyjednává o technickém partnerství.