Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Haas našel nového titulárního sponzora

Haas našel nového titulárního sponzora

Do třetice všeho dobrého?

Tým Haas si našel nového titulárního partnera společnost MoneyGram. Americká společnost MoneyGram podniká v oblasti finančních převodů a je specializovaná na přeshraniční P2P platby. Společnost byla založena v roce 1980 a v Česku i na Slovensku své služby nabízí ve spolupráci se společností Tesco.

Snad měl Haas tentokrát při hledání hlavního sponzora štěstí, což o dvou předchozích pokusech říci nelze. První pokus byl se společností Rich Energy vyrábějící energetický nápoj, která však své závazky neplnila s odvoláním na horší než očekávané sportovní výsledky týmu. Ruský gigant Uralkali dostal od amerického týmu kopačky prakticky okamžitě po ruské invazi do Ukrajiny, aby tým marketingově nestáhl ke dnu.

Od roku 2023 tak celým jménem týmu bude MoneyGram Haas F1 Team. Máme očekávat i změnu v lakování vozu, přestože červená a bílá MoneyGramu dokonale zapadá i do současného barevného designu, který byl původně v barvě ruské státní vlajky a na jaře z něj pouze zmizela modrá.

Díky této smlouvě může náš rozpočet vzrůst až na úroveň rozpočtového stropu, takže budeme moci soutěžit na jedné úrovni s ostatními,“ tvrdí šéf týmu, Günter Steiner. „Velké týmy samozřejmě utratí více než my v oblastech vyňatých z rozpočtového stropu, ale jak jsem již několikrát řekl, rozpočtový strop otevírá cestu, kterou se ze středně až dlouhodobého pohledu můžeme dostat do boje o stupně vítězů. Nemohu to slíbit s výhledem na příští rok, protože se zrovna zotavujeme ze dvou opravdu špatných sezon.

Generální ředitel MoneyGramu ve své části tiskové zprávy zmínil posílení pozice F1 v USA, a zejména připravovaný závod v Las Vegas, jako silný důvod zajímat se o prostor v ní.

Americký tým si vcelku rychle našel náhradu za ruského výrobce hnojiv. Foto: Haas

Zdroj: RACER, úvodní foto: Haas