Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

S novým vozem návrat na body?

S novým vozem návrat na body?

Ani jeden z jezdců nebude lídrem.

Tým Haas byl v loňském šampionátu desátým z deseti týmů a jako jedinému mu po 22 závodech zůstala na bodovém kontě pouze velká nula. To by ale po přechodném roce, nastartování ještě užší spolupráce s Ferrari, mělo být minulostí a v roce 2022 americká stáj očekává návrat na bodované příčky.

Očekáváme, že budeme schopni bojovat o body, bojovat v poli proti ostatním vozům,“ řekl Günther Steiner, šéf týmu, kterého jezdci loni často mohli bojovat pouze jeden proti druhému. „Loni jsme měli ve vozech dva nováčky a netajili jsme, že nečekáme skvělé výsledky a že to bude přechodný rok, během kterého se mají hlavně co nejvíce naučit a co nejlépe se připravit na letošní rok. Letos by měly ukázat, co v nich skutečně je.

Jeden z jezdců nese příjmení Schumacher, druhý má za zády titulárního sponzora Uralkali. Bylo by naivní očekávat, že Steiner řekne, který z nich je pro tým důležitější.

Naši jezdci mají rovné podmínky, mají ve smlouvách rovnocenný status, takže nemáme lídra. Respektive jméno lídra se může měnit každý víkend, v závislosti na výsledcích tréninků a kvalifikace, jelikož jezdec vpředu má samozřejmě lepší šance. Ale v pátek ráno se bude začínat od nuly, nemáme jezdce číslo jedna a jezdce číslo dvě.

Loni jezdci Haasu bojovali hlavně jeden proti druhému. Foto: Haas

Zdroj: MotorsportWeek, úvodní foto: Haas