Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Haas bude tedy asi poslední

Haas bude tedy asi poslední

Jeho šéf je s tím smířený.

Sezona je v polovině a Günter Steiner je již vcelku smířen s tím, že jeho tým bude s velkou pravděpodobností na konci roku poslední. Poslední přitom ještě nikdy nebyl.

Ve své první sezoně v roce 2016 obsadil rovnou osmé místo a poslední dva těžké roky skončily alespoň devátým, tedy předposledním místem. Jenže loni k předposlednímu místu stačilo za rok získat tři body a poslední byl Williams s nulou. A před týdnem v Maďarsku Williams, s trochou štěstí, získal 10 bodů najednou. Haas má pořád nulu, nasazuje pouze minimálně upravený vůz z minulé sezony a v jeho kokpitu závodí dva nováčci, kteří by k zisku bodů také potřebovali, aby se na nich usmálo štěstí.

"Ani Williams nemohl čekat, že mu bude naděleno tolik bodů. Ale odvedl dobrou práci a byl ve správný čas na správném místě," připustil šéf Haasu. "To se v motorsportu stává. Proto říkám, že snažit se třeba pořád a na sto procent. Oni byli připraveni vzít si body, když byly k mání, proto je teď mají u sebe. Určitě bych nevsadil na to, že se totéž ještě letos stane nám."

Haas do F1 vykročil pravou nohou, ale v posledních letech se mu nedaří. Foto: Haas

Naproti tomu Alfa Romeo se třemi body na kontě se nevzdává naděje vzít si zpět osmé místo, ze kterého ho Williams vytlačil.

"Nebude to snadné, ale může se nám to povést," věří hlavní závodní inženýr, Xevi Pujolar. "Určitě se pokusíme! Bodový rozdíl není velký a před námi je ještě mnoho závodů."

Zdroj: SpeedWeek, úvodní foto: Haas