Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Sainz pořádně zatlačil na pilu

Sainz pořádně zatlačil na pilu

Z Hülkenbergova vozu vytékal olej

Carlos Sainz zažil úspěšný debut v týmu Renault a dovezl svůj vůz na sedmé pozici. Díky tomu i přes odstoupení Nika Hülkenberga se Renault v průběžném pořadí vrátil na sedmé místo před Haas. A tak i přes další problém s motorem mohla v týmu panovat spokojenost.

Dnešní závod jsem si užíval. Bohužel se v jeho průběhu objevil problém s tlakem oleje, který patrně někde unikal, takře jsme se rozhodli zajet do garáže a auto odstavit. Někdy prostě jsou věci proti vám a tohle byl ten případ. Už se těším do Mexika,“ uzavřel své hodnocení Němec.

To nováček v týmu byl mnohem spokojenější: „Byl to pro mě skvělý debut v týmu a opravdu jsem si to užíval. Už od začátku, v každém kole, jsem se v autě cítil sebejistě a byl jsem schopen čím dál tím více tlačit na pilu. Mohl jsem bojovat s Force Indií, která byla v několika posledních závodech rychlejší než Renault, takže jednu předjet byl skvělý úspěch. Celý víkend šlo vše bez problémů. Celý tým mi pomohl, abych příchod do týmu zvládl co nejlépe, takže jim za to musím poděkovat.