Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Renault odejde z Formule E, soustředí se na F1

Renault odejde z Formule E, soustředí se na F1

Agresivní plán v F1 spolkne všechny zdroje

Bylo oficiálně potvrzeno, že sezona 2017/18 bude poslední pro tým Renault e.dams ve Formuli E. Renault stál při vzniku této série, ve které závodí elektřinou poháněné monoposty, a od druhé sezony se stará i o technickou stránku týmu, který má společný s DAMS. Měl smělé plány a do velké míry je už stihl splnit, vždyť ve všech třech sezonách získal trofej pro nejlepší tým a se Sébastienem Buemim jednou oslavil i jezdecký titul. Zdroje, které měly být v příštích letech vynaloženy na zviditelnění značky Renault v sektoru elektromobilů, ale budou přesměrovány do obnoveného továrního týmu v F1 a tedy i do hybridních technologií.

O stoprocentní pravdivosti tohoto vysvětlení lze pochybovat, neboť Formule E by v současnosti neměla být finančně tak náročná, aby to ovlivnilo program automobilky v F1. Také vývoj jednotlivých oblastí vozů, které byly v první sezoně zcela unifikované, se odemyká pouze pozvolna. Faktem ale zůstává, že Renault svou místenku přenechá sesterské automobilce Nissan, která bude nejspíš pokračovat ve spolupráci s DAMS.

"Jako pionýr v oblasti elektromobilů jsme se naučili hodně o výkonných elektromobilech a managementu energie, z čehož budou přímo těžit naši zákazníci. Naše zdroje po čtvrté sezoně soustředíme na agresivní cíle v F1 a těšíme se na další výhody, které nám budou plynout ze sportovních aktivit naší aliance s Nissanem," oznámil Renault.