Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Verstappen si podmanil Mexiko

Verstappen si podmanil Mexiko

Ricciardo zvládl pouhých pět kol

Závod jezdců Red Bullu byl jako noc a den. Zatímco Daniel Ricciardo odstoupil už po pěti kolech, Max Verstappen dojel na prvním místě a byl tak z výsledku pochopitelně nadšený.

Dnes jsem měl skvělý závod. Start se mi úplně nepovedl, ale mohl jsem se vyvézt v závětří za Sebastianem (Vettelem). Musel jsem být trochu agresivní, ale podařilo se mi dostat se do čela a od té chvíle jsem si jel svůj vlastní závod. Dokonce si troufám tvrdit, že to byl jeden z nejlehčích závodů, co jsem kdy jel. Je úžasné vyhrát. Tahle trať s nízkou přilnavostí našim vozům svědčí, ale i v Austinu bylo naše tempo dobré. Myslím, že když budeme pokračovat v nastoupené cestě a povede se nám vstup do příští sezony, můžeme dokázat velké věci. Vystoupit na pódium zde v Mexiku je zážitek, fanoušci jsou vášniví a takovou atmosféru jako tady na stadionu jinde těžko zažijete. Rozhodně mi to vynahradilo loňský rok.

Ricciardo měl závod mnohem horší. Nejprve kvůli výměně motoru musel startovat až ze šestnáctého místa, ale už po pěti kolech musel svůj boj o lepší výsledek ukončit. „Na startu jsem dělal, co jsem mohl, ale myslím, že jsem zaznamenal rychlý postup. Ráno jsem říkal Helmutovi (Markovi), že bych chtěl být po prvním kole sedmý. Trvalo mi to trochu déle, ale podařilo se a vše vypadalo dobře. Bohužel najednou turbo začalo znít divně a já neměl žádný výkon. Dostal jsem nový motor a stejně mi nevydržel. Bohužel se to děje už několik let, tak to není zas takové překvapení. Nyní hlavně doufám, že nedostanu další penalizaci v Brazílii.