Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Red Bull se rozhádal se Sky F1

Red Bull se rozhádal se Sky F1

V Mexiku jí odmítl dávat rozhovory.

V Mexiku tým Red Bull bojkotoval televizi Sky Sports. Nikdo z týmu nedal během závodního víkendu této britské televizi, s německou a italskou odnoží, jediný rozhovor. Pokud televizi sledujete, nabídla vám rozhovor věnovaný rekordnímu 14. Verstappenovu vítězství v sezoně, avšak to byl materiál zaslaný televizím pořadatelskou společností F1, Verstappen nemluvil s nikým ze Sky. Po víkendu vysvětlil proč.

"Nemá to nic společného s konkrétně tímto víkendem," řekl staronový šampion. „Nicméně jsou k nám trvale neuctiví, hlavně jedna konkrétní osoba. Už to nehodlám dále přehlížet. Nemůžete žít v minulosti. Jednou se musíte pohnout vpřed. Sociální média jsou plná toxicity a některé televize přilévají olej do ohně. Když je někdo trvale neuctivý, tak jednou překročí meze. Rozhodl jsem se, že s nimi nebudu mluvit.

Tou osobou je dlouholetý reportér Ted Kravitz a tou toxicitou Verstappen prakticky určitě odkazoval na jeho rozhovor s Lewisem Hamiltonem v USA, kde Kravitz často použil slovo krádež v souvislosti s loňským mistrovským titulem. To slovo bylo často slyšet z tábora Mercedesu po kontroverzním závěru sezony v Abú Zabí. A starou ránu opět otevřel skandál s nedodržením rozpočtového stropu sezony 2021 jediným týmem, a to právě Red Bullem.

Slyšel jsem, že mi pořád nemůže přijít na jméno. Mě přitom učili respektu k úspěchům druhých. Já nemám problém říct, že Lewis patří k nejlepším závodníkům všech dob,“ poznamenal Verstappen.

Kauza vrhla špatné světlo na Verstappenův první titul a otevřela se právě v době, kdy ho letos obhájil, když si Red Bull poprvé po letech zajistil zisk Poháru konstruktérů a také v době, kdy truchlí za Dietrichem Mateschitzem.

Příští týden se vrátíme do normálu,“ oznámil Christian Horner. „Maxe to rozčílilo a my jako jeho tým jsme ho plně podpořili. Rozhodli jsme se, že si na jeden víkend dáme od Sky pauzu.

Loni dal červenou Netflixu, teď ho rozezlila Sky. Foto: Red Bull

 

Bývalý závodník, komentátor Martin Brundle se kolegu zastal.

Aby bylo jasné, můj přítel a kolega, již 26 let, Ted Kravitz, má mou plnou podporu. Spory lze řešit jedině rozhovorem tváří v tvář. Všichni máme vlastní názory, které se mohou lišit. Takový je život ve F1,“ nechal se slyšet Brundle.

I názor fanoušků se nadále utváří a mění, jak vycházejí na povrch další informace. Horner například vysvětlil, jak výrazně k porušení stropu přispěla položka nákladů na stravování zaměstnanců.

Red Bull vždy nabízel stravování zdarma jako zaměstnanecký benefit. Kdokoli pracoval pro Red Bull Group, měl k dispozici jídlo a nápoje zdarma. Jelikož to byla dlouholetá politika Red Bullu, domnívali jsme se, že náklady nemusíme započítat. Možná agresivní přístup, ale podle nás správný. FIA má odlišný názor. Jídlo nesmí být vyjmuto zpod stropu. Tak dobře, jenže museli nám započítat účet za catering pro celou společnost? Takže v její verzi máme náklady na jídlo, nápoje a kávu ve výši 1.4 milionu liber. Red Bull Powertrains je firma, která až do letošního roku nebyla v žádném vztahu k Red Bull Racingu, ale její náklady máme započteny.

Dalšími spornými oblastmi byly platby zaměstnancům na dlouhodobé marodce, kteří nijak nepřispívali k týmovému úsilí, a také mzda členovi top managementu, který oznámil přestup do jiného týmu, tak jej Red Bull během výpovědní lhůty přeřadil do oddělení aplikovaných technologií a škrtl si jej ze seznamu zaměstnanců spadajících pod strop.

Zdroj: Motorsport, Sky, Sun, úvodní foto: Red Bull