Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Pérez nemusí být druhý

Pérez nemusí být druhý

Místo u Red Bullu má prostě jisté.

Jak dlouho může Sergio Pérez závodit za Red Bull s výsledky o tolik horšími od výsledků Maxe Verstappena? Odpověď zní, že ještě dlouho. Minimálně ještě příští rok určitě.

Dominantní tým nejen letošní sezony vyvrátil spekulace, že pokud Mexičan neudrží druhé místo v šampionátu jezdců, dostane v zimě padáka. Spekulace nejspíš vyplynuly z vyjádření vedení týmu, že od Péreze to druhé místo chce. Nejspíše je to ale prostě poslední cíl, který Red Bull letos ještě může mít. Další spekulací je Pérezův odchod „do důchodu“, nicméně je mu pouze 33 let a přes chybějící vítězství si u Red Bullu na ten důchod velmi dobře vydělává.

Taková podmínka neexistuje,“ ukončil spekulace Christian Horner. „Prostě jsme ještě nikdy neměli první i druhé místo šampionátu jezdců. Párkrát jsme měli první a třetí s Markem (Webberem) a Sebastianem (Vettelem), také loni s Maxem a Checem. Bylo by fantastické, dosáhnout to s letošním vozem. Ale není to podmínka Checova setrvání v týmu. Nikdo nic takového nikdy neřekl.

V Mexiku se letos prodalo méně lístků se vstupem do padoku, protože jezdci si loni stěžovali, že jsou tamní fanoušci nadšeni až moc a dost jim komplikují život. Domácí hrdina Pérez to letos nazval hledáním balancu. Verstappen přesto využívá služeb bodyguardů, jelikož mnoho Pérezových fanoušků věří, že mezi nimi dvěma nejsou dobré vztahy, nebo vidí Verstappena jako jedinou překážku v cestě mexického jezdce za mistrovským titulem.

Minulý rok bylo například obtížné i dostat se rychle do garáže. Teď se snáze dostanu i na okruh, z okruhu, na hotel a podobně,“ vysvětlil šampion.

Navzdory slabším výsledkům si Pérezovi fanoušci našli cestu na tribuny už v pátek. Foto: Red Bull

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Red Bull