Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Kdo je Rus Rusinov?

Kdo je Rus Rusinov?

No přece nový testovací jezdec Midlandu.

Rus Roman Rusinov se letos stane testovacím jezdcem nového vozu Midland. Podle vlastníka týmu Alexe Shnaider by mohl Roman testovat i Jordan.
 
Třiadvacetiletý Rusinov zvítězil minulý rok ve vytrvalostní sérii GT Le Mans.
 
"Plánuje angažování ruského jezdce Romana Rusinova v roli jednoho z testovacích jezdců projektu Midland F1," uvedl kanadský obchodník ruského původu pro noviny Toronto Star.
 
"Naše šasi připraví Dallara do konce léta a on jej bude testovat. Předtím by mohl testovat i Jordan, ale o tom ještě nebylo rozhodnuto."
 
Midland, který vyvíjí nové šasi ve spolupráci s Dallarou, plánoval původně vstup do formule 1 až na rok 2006. Nakonec však došlo k odkoupení potápějící se stáje Jordan. Midland tak vstoupí do formule 1 počínaje sezónou 2005.
 
Shnaider plánuje, že mu vstup do formule 1 pomůže v další expanzi Midlandu. "Midland má jedinečné postavení ve východní Evropě, Rusku, Srbsku a dalších prosovětských zemích," prohlašuje Shnaider.
 
"Mnoho nadnárodních firem usiluje o vstup na Ruský trh. Důvodem je rostoucí síla středního stavu, velikost trhu a rostoucí ekonomika.
 
Jsme v pozici , kdy těmto společnostem můžeme mnohé nabídnout. Můžeme jim pomoci otevřít dveře. Díky formuli 1 jsme známí. Je to velká marketingová výhoda.
 
Můžeme nabídnou takové obchodní příležitosti, které ostatní týmy jednoduše nemohou. Oni jsou jen závodními týmy. My jsme obchodní společnost a na tom je i založen náš model.