Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Paul Stoddart odchod z formule 1 neplánuje

Paul Stoddart odchod z formule 1 neplánuje

Šéf Minardi sní o zisku umístění na stupních vítězů.

Šéf stáje Minardi Paul Stoddart slibuje, že vydrží ve formuli 1 přinejmenším do doby, než vyprší stávající Concordská dohoda. K tomu dojde s koncem roku 2007. Australan očekává, že do té doby dojde k přerozdělení zisků z formule 1.
 
Ústup Jordanu z výsluní formule 1 a následná akvizice stáje skupinou Midland Alexe Shnaidera demonstruje současnou situaci ve formuli 1. Se vstupem automobilek došlo k rozpoutání nákladové rulety, které nezávislé týmy nedokáží dlouhodobě konkurovat.
 
Minardi ví co to znamená bojovat o konec startovního pole. Vždyť se o to úspěšně pokouší posledních dvacet let. Stoddart však neplánuje následovat Eddieho Jordana a prodat svůj tým.
 
Teď to nemohu vzdát. Cítím, že jsme ještě neukázali vše co v nás vězí,“ prohlašuje Stoddart.
 
Mám daleko k tomu, abych se vzdal svého snu dojet pro umístění na stupních vítězů. Je to sen, muselo by se stát něco jako Brazílie 2003 (dramatický mokrý závod, který nakonec vyhrál Giancarlo Fisichella s Jordanem) nebo něco podobného.
 
Stoddart věří, že politické tahanice, které do značné míry ovlivňují formuli 1 dnešních dní, budou vyřešeny ve prospěch menších týmů.
 
S Concordskou dohodou, ať již bez GPWC nebo s GPWC, Bernieho Ecclestona a bank, dojde ke spravedlivějšímu rozdělení bohatství formule 1.
 
Pouze tak budou moci lidé jako Minardi a Jordan poskočit vpřed a investovat tam, kde je to zapotřebí. Pokud dáte Minardi dalších deset nebo dvacet milionů, bude vše jiné. Je to pro nás motivace.
 
Již dlouho čekám na den, kdy dostaneme šanci něco udělat. Chci být u toho, až se tak stane.