Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Zsolt Baumgartner to ještě nevzdal

Zsolt Baumgartner to ještě nevzdal

Maďar usiluje alespoň o pozici testovacího jezdce.

Bývalý pilot Minardi Zsolt Baumgartner se odmítá vzdát naděje na setrvání ve formuli 1. V tuto chvíli je velmi pravděpodobné, že Maďar nezíská pozici závodního pilota. Pořád je zde však alespoň hypotetická možnost testování.
 
Zsolt ještě nedávno vyjednával se stájí Jordan. Tým se však nakonec rozhodl pro duo Narain Karthikeyan a Tiago Monteiro a Baumgartnerova šance se rozplynula. Jediné volné místo má momentálně Minardi. Lze však předpokládat, že jej získá dánský pilot Nicolas Kiesa.
 
Ve víkendovém rozhovoru pro Sky Sports Baumgartner připustil, že stojí o jakoukoliv možnost, která mu umožní setrvání ve formuli 1. Zsolt si však je vědom toho, že čas hraje proti němu.
 
"Můj management pořád vede jednání. Rád bych opět spojil své síly s Minardi. K tomu, aby se tak stalo, je však třeba splnit množství podmínek." říká  Baumgartner.
 
"Před pár týdny pro nás měli nabídku, ta však neobsahovala podrobné podmínky. Od té doby nedošlo k žádným jednáním."
Ke ztrátě možnosti angažmá u Jordanu Baumgartner uvádí: “Nejsem smutný, i když jsem byl odhodlaný pracovat pro Jordan, tedy tým se kterým jsem ve formuli 1 debutoval. Zdálo se, že existuje šance dospět k dohodě. Když přišlo na detaily, tak jsme se nebyli schopni dohodnout.
 
Lidé se ptají, co se mnou teď bude. Někteří říkají, že moje kariéra ve formuli 1 skončila. Zatím to tak není, je to pouze jedna z možností. V tomto směru bych média a veřejnost požádal o trpělivost."