Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Jaké pneumatiky si jezdci vybrali pro VC Bahrajnu?

Jaké pneumatiky si jezdci vybrali pro VC Bahrajnu?

Velká trojka konzervativní, McLaren agresivní

Pirelli nám už prozradilo, jaké pneumatiky si jezdci vybrali pro závod na bahrajnském okruhu Sachir.

Závodníci tří nejsilnějších týmů volili prakticky stejně. Za konzervativní můžeme tedy považovat kombinaci dvou středně tvrdých (bílých), čtyř měkkých (žlutých) a sedmi superměkkých (červených) sad pneumatik.

Touto cestou se vydali Max Verstappen, Daniel Ricciardo, Kimi Räikkönen, Sebastian Vettel i Lewis Hamilton a další jezdci. Valtteri Bottas bude mít o jednu bílou sadu méně a o jednu žlutou více, ale to je rozdíl, který se obvykle mezi jezdci Mercedesu smaže hned v pátek.

Z tohoto průměru nejvíce vyčnívají Fernando Alonso a Stoffel Vandoorne, jezdci McLarenu. Oproti špičce obětovali jednu bílou a jednu žlutou sadu, aby si mohli objednat devět červených. Otázkou je, zda svému vozu důvěřují natolik, že chtějí nejměkčí z nabízených směsí využít i ve větší části závodu, nebo se jen dobře vyzbrojili před tvrdými kvalifikačními boji o postup do její finálové části a co nejlepší pozici na startu.

Z řady vystupují i ​​Marcus Ericsson, jenž jako jediný chtěl tři sady bílých pneumatik, a Lance Stroll s Pierrem Gaslym, kteří, stejně jako Bottas, budou mít v pátek ráno k dispozici pět žlutých sad.

Loni byly v Bahrajnu využity jednozastávková i dvouzastávková strategie Letos je nabídka Pirelli o stupeň měkčí, byť se stejným barevným označením. Proto italský výrobce predikuje mírnou převahu dvou zastávek.