Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Deset bodů je bezva, radoval se Magnussen

Deset bodů je bezva, radoval se Magnussen

Haas: Grosjean ztrácel části auta…

Haas sice nepředvedl tak oslnivý výkon jako v Melbourne, ale Magnussen se znovu představil v nejlepším světle. Už v kvalifikaci výrazně předčil týmového kolegu Grosjeana a v závodě na svůj výkon navázal. Po téměř bezchybné jízdě obsadil skvělé páté místo, které je jeho nejlepším výsledkem ve službách Američanů.

S dneškem jsem spokojený,“ hodnotil po právu svůj výkon Kevin Magnussen. „Získat deset bodů je bezva. Šampionát se tím pro nás rozjíždí. Jsem hrdý na tým, hlavně na to, jak si kluci vedli při zastávkách v boxech. Mezi Austrálií a Bahrajnem to neměli lehké. Ale svých úkolů se zhostili bezvadně a začali znova od základu. Dělali to, co jim jde nejlíp, a dneska to bylo znát. Nemohl jsem se poprat s Gaslym v toro rosso, když byl přede mnou na čtvrté pozici, ale i tak jsme s pátým místem spokojení.

 

Kevin Magnussen navázal na výborný výkon z Melbourne a dojel na skvělém pátém místě

 

Romain Grosjean byl v mnohem těžší pozici. Po nevydařené kvalifikaci jel ze zadních pozic a snažil se rychle proniknout kupředu. „Startovat z posledních řad roštu bylo vždycky obtížné. První kolo jsem neměl moc dobré, ale potom jsem se docela slušně probíjel závodním polem. Kdybych nepřišel o deflektor, skončil bych možná sedmý nebo osmý. Je to průšvih, ztratit díly vozu při jízdě po dráze. Ta dvě kola bylo auto absolutně neřiditelné. Musel jsem do boxů, kde mi díl odstranili, a bylo po srandě,“ postěžoval si.

 

Romain Grosjean ztrácel po cestě díly svého haasu...