Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Mazepin bere vinu za odstoupení na sebe

Mazepin bere vinu za odstoupení na sebe

Měl studené pneumatiky a přidal moc plynu

Premiérový závodní víkend ve formuli 1 nedopadl pro Nikitu Mazepina slavně. Rus se trápil již během volných tréninků a kvalifikace a několikrát se ocitl v hodinách. Lepší to nebylo ani v závodě. Pilot Haasu už od začátku zápasil se svým vozem. Vše vyvrcholilo na výjezdu ze druhé zatáčky. Tam se Mazepin roztočil, následně vylétl z dráhy, naboural do zdi a jeho účinkování v závodě tím skončilo. Vinu za své odstoupení vzal po závodě na sebe.

„Moje pneumatiky byly studené. Najel jsem na obrubník, přidal příliš mnoho plynu a roztočil se. Rozhodně to byla moje chyba. Moc se omlouvám týmu, protože si zasloužil mnohem více než toto. Jsem tedy na sebe hodně naštvaný. Mick (týmový kolega Schumacher – pozn. red.) byl velmi blízko, takže jsem se soustředil na to, abychom nekolidovali. Pak jsem najel na ten obrubník, přidal příliš moc plynu a ztratil nad autem kontrolu. Už to nebylo možné zachránit,“ sypal si v cíli Mazepin popel na hlavu.

Šéf stáje Haas Günther Steiner se snažil svého pilota po nevydařeném úvodu sezony povzbudit: „Docela si to vyčítal. Jenom jsem mu řekl, aby zůstal silný a šel dál. To, co se stalo, není ideální. Ale stalo se to, takže je z toho docela špatný. Je ale připraven jít dál a my jsme zase připraveni ho i nadále podporovat,“ uvedl.

Nikita Mazepin nezačal svou kariéru pilota formule 1 nejlépe. Foto: Haas

 

Druhý pilot Haasu Mick Schumacher dorazil do cíle Velké ceny Bahrajnu na 16. místě se ztrátou jednoho kola na vítězného Lewise Hamiltona. Ani v podání syna sedminásobného šampiona formule 1 Michaela Schumachera ale nešlo o bezproblémový závod. I on se totiž jednou ocitl v hodinách.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Haas