Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Magnussen se ocitl ve skvělém voze

Magnussen se ocitl ve skvělém voze

Je dílem Haasu, nebo je to bílé Ferrari?

Jeden z příběhů, které by neměly chybět v příští sezoně Touhy po vítězství od Netflixu, je jistě příběh návratu Kevina Magnussena a obrození týmu Haas. Týmy už byly v Barceloně připraveny zahájit zimní testování, které se Haasu vůbec nevydařilo, a nic nenaznačovalo, že se dánský závodník vrátí do pole F1. Nepřešel ani měsíc a Magnussen ve voze Haasu bere body za páté místo ve VC Bahrajnu, což Haas umísťuje na třetí příčku Poháru konstruktérů.

Bylo to super,“ říká Magnussen. „Je skvělé být zpět a s takovým výsledkem. Nemůžu dostatečně poděkovat týmu za tak dobrý vůz. Máme nejsilnější vůz středu pole. Dokonce jsem téměř celý závod měl na dohled jeden z mercedesů. Na konci závodu byl safety car, to samozřejmě pomohlo. Ale prostě je to docela jiná situace, než za které jsem odcházel. Páté místo, to je šílené! Tým na tomto voze odvedl fantastickou práci. Já jsem se na něm nijak nepodílel.

Jiné, jako například tým McLaren, však trápí, nakolik se na přípravě vozu podílelo Ferrari. V padoku se objevilo i slovní spojení “bílé Ferrari“ připomínající kauzu “růžový Mercedes“ z roku 2020.

Taková nařknutí byla a budou,“ nedělá si starosti šéf Haasu, Günter Steiner. „Zůstáváme klidní. Když se nám daří, tak máme bílé Ferrari. Když se nám nedaří, tak nemáme bílé Ferrari. Je to nesmysl. Zjistil jsem, že závisti se člověku dostane po tvrdé, dobře odvedené práci. Politování je zdarma.

Ferrari prý ale Haasu skutečně pomohlo jinde, výrazným zlepšením konkurenceschopnosti svého motoru.

Myslím, že motor Ferrari je teď ze všech nejlepší,“ prozradil Steiner.

Po třech těžkých letech je páté místo skoro jako vítězství. Foto: Haas

Zdroj: Motorsport, f1-insider, úvodní foto: Haas