Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Brown se stal generálním ředitelem McLaren Racingu

Brown se stal generálním ředitelem McLaren Racingu

Celá skupina prochází další restrukturalizací

McLaren Group oznámila, že se po roce fungování jako jedná velká rodina se opět rozpadá na menší celky.

K dosud posledním změnám došlo, když byl z McLarenu vyšachován Ron Dennis a došlo ke sloučení McLaren Automotive (společnosti vyrábějící luxusní sportovní automobily) s McLaren Technology Group, pod kterou do té doby patřil závodní tým McLaren Racing, společností McLaren Applied Technologies a McLaren Marketing. Tímto se odstranily drobné rozdíly ve vlastnické struktuře a McLaren Group fungovala jako jeden celek. Avšak současné vedení si zřejměuvědomilo, že toto není správná cesta.

Skupina se proto opět dělí. Bude zastřešovat divize McLaren Automotive, McLaren Applied Technologies a, což je pro fanouška F1 nejpodstatnější informace, samostatný McLaren Racing. Samostatná společnost má mít svého generálního ředitele a není překvapením, že toto místo dostal Zak Brown. Možná se až tak moc nezmění, Brown byl v pozici výkonného ředitele beztak v čele týmu. Ale post generálního ředitele spolu s větší samostatností samotného týmu mu mohou dát volnější ruce.

V přehlednější struktuře McLaren Racingu nyní závodní ředitel Éric Boullier spadá přímo a jedině pod Browna. Jonathan Neale, který se do McLarenu dostal v roce 2001 jako provozní ředitel týmu, je nyní provozním ředitelem celé McLaren Group. Brown bude nejspíš účty skládat přímo vlastníkům skupiny, z nichž je nejsilnější šejk Muhammad ibn Isa Al Chalífa.

"Práce vykonaná během uplynulého roku na korporátní úrovni byla zaměřena na výstavbu a nasměrování McLarenu pro potřeby růstu. Změny jsou přirozeným důsledkem této práce a jejich smyslem je zjednodušit a zpřesnit strukturu a vedení skupiny," oznámil zástupce bahrajnského fondu Mumtalakat a zároveň výkonný předseda McLaren Group.