Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Zklamaný Haas by chtěl chaos

Zklamaný Haas by chtěl chaos

Kvalifikace nedopadla podle představ

"Tak tato kvalifikace je pro nás velkým zklamáním," řekl po závodě šéf týmu Haas Gűnter Steiner. Není divu, jezdci si moc nezajezdili a jeden po druhém se ocitli v situaci, kdy nemohli bojovat o postup do další části kvalifikace. Ta ještě pouze začínala, když jsme viděli, jak se Romainu Grosjeanovi zablokovala kola a vjel do výjezdové zóny, ale zpátky se nevrátil.

"Po tvrdém probrzdění jsem jel rovně do výjezdové zóny, zařadil zpátečku, vše fungovalo, ale najednou jsem přišel o hydrauliku," popsal svou kvalifikaci Grosjean, jenž bude do závodu startovat z posledního místa. "Nedalo se nic dělat. Řadil jsem směrem nahoru i dolů, zkoušel, ale převodovka byla zaseknutá na neutrálu. Škoda, protože jsem doufal, že najdeme správný způsob. Zítra se bude dát předjíždět, možné je všechno a já mám odloženou spoustu (nepoužitých) pneumatik."

Kevinu Magnussenovi se povedlo postoupit z Q1, ale ztratil při tom levý deflektor. V Q2 byl pak o sekundu pomalejší než na začátku kvalifikace, což ho odsoudilo ke startu z 15. místa. :"Mohlo to být lepší, ale štěstí nám dnes nepřálo. Z patnácté pozice se dá zaútočit na body, takže zůstávám pozitivně naladěn. Jistě se naskytnou příležitosti. Výjezd mimo trať zde není ničím neobvyklým, a pokud to udělá vůz před vámi, dostáváte pozici zdarma. Není důvod hned se vzdávat."