Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Magnussen: Zemřu v autě

Magnussen: Zemřu v autě

Ale ne doslova!

Pierre Gasly po VC Ázerbájdžánu upozornil na kolizi s Kevinem Magnussenem, jenž do něj najel v rychlosti kolem 300 km/h. Moc nechybělo, aby mladý jezdec Toro Rosso v této rychlosti vrazil do zdi, kterou měl na opačné straně než Magnussenův haas. Naštěstí všechno docela dobře dopadlo, pouze oba přišli o šanci bodovat a trosky z jejich vozů nejspíš stály Valtteriho Bottase jisté vítězství. Jezdec Haasu v rozhovoru vysvětlil, že Gaslymu se omluvil, ale styl závodění měnit nebude, protože ve středu pole se nejezdí v rukavičkách.

"Závodím tvrdě," řekl dánský jezdec agentuře Reuters. "V takové situaci, jako jezdec týmu ze středu pole, nemáte jistý zisk bodů a občas ani nemáte co ztratit. Možná dostanete penalizaci, možná přijdete o přední křídlo, ale na 11. místě je to jedno. Jdete do toho.

Jezdci v takové pozici jsou agresivnější. Když někdo bojuje o mistrovský titul, hraje strategickou hru. V takovém případě mění přístup k soubojům. Pokud bych já bojoval o titul, také bych nezávodil takto.

Ale nemám rád kompromisy. Do závodu dám všechno. Zemřu v autě, ale nebudu se držet zpátky. Dávám v sázku svůj život, to bezpochyby. Když si nasadíte přilbu a závod začne, je to celý můj svět. Miluji svou rodinu, v životě mám několik věcí, které dělám moc rád, ale když sedím ve voze, tak pro mě nic jiného neexistuje."

Magnussenova slova byla pak v některých médiích vytržená z kontextu, takže prostřednictvím Twitteru fanoušky ujistil, že to s umíráním nemyslel doslovně.

"Netlačil jsem se na Gaslyho schválně a pak jsem se mu vícenásobně omluvil. Nechci ve voze umřít. Chtěl jsem jen říct, že dělám vše pro co nejlepší výsledek. To znamená nenarážet do ostatních, nedostávat penalizace a dokončit závod na co nejlepším místě."