Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Räikkönen byl nařčen ze sexuálního útoku

Räikkönen byl nařčen ze sexuálního útoku

Mladá Kanaďanka musí čelit jeho právníkům

Kimi Räikkönen bude muset vedle závodění řešit i kauzu sexuálního obtěžování a/nebo vydírání. Ale zatím není jasné, zda jako útočník nebo jako oběť.

Montrealské noviny La Presse přišly s příběhem mladé ženy, která v roce 2016 pracovala v tamním baru Velvet Speakeasy, kde byla údajně osahávána mistrem světa z roku 2007.

"Rukou mi sáhl pod šaty a chytil mě za prso. Jeden z jeho přátel mi nacpal ruku do kalhot a dotkl se mých genitálií," líčí Kanaďanka.

Zvláštní je, že s obviněním nešla na policii, zato její advokát zanedlouho kontaktoval Räikkönenova právního zástupce.

"Náš klient všechno popírá a domnívá se, že tato žena jednala v rozporu se zákonem," řekl Finův právník, který dále oznámil, že na dotyčnou byla podána žaloba kvůli obtěžování a vydírání.

"Jsme šokováni, že toto má být odpověď na obvinění tohoto typu," kontroval právník protistrany, pro kterou je prý obvinění dalším zdrcujícím šokem. Následně čelil otázce, zda od Räikkönena hodlali žádat peníze jako odškodné.

"Chtěli jsme se s ním posadit a vyrovnat se s tím, co se stalo mému klientovi," zněla odpověď.

Neověřené zdroje tvrdí/předpokládají, že k incidentu mělo dojít přímo během víkendu Velké ceny Kanady 2016. Dotyčná pracovala jako servírka a požadované odškodné je "extrémně vysoké".