Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Problém s kvalitou, Mercedes nemá nové motory!

Problém s kvalitou, Mercedes nemá nové motory!

Šest jezdců musí vystačit s kompromisem

Ještě včera platilo, že Mercedes se perfektně drží plánu a všech šest jezdců závodících s jeho pohonnými jednotkami se může těšit na nové motory, které jim na montrealských rovinkách pomohou k lepším výsledkům. Dnes je ale všechno jinak.

Mercedes přiznal, že oddělení kontroly kvality na poslední chvíli stoplo nasazení vylepšených pohonných jednotek, které by už podle všeho měly být kdesi v zázemí okruhu Gillese Villeneuvea. V čem přesně spočívá tento závažný problém jsme se nedozvěděli, ale je jasné, že jezdci továrního týmu, jakož i Force Indie a Williamsu, by měli své motory šetřit, aby s nimi dorazili až do cíle nedělního závodu.

Alternativou, kdyby se něco pokazilo, asi bude vzít motor starší specifikace. To by ale nejspíš znamenalo absolvovat další třetinu sezony s menším výkonem, než budou mít k dispozici ostatní jezdci s německými motory. Nové motory s novými koňskými silami už přitom mají mít připraveny i Renault, Honda a Ferrari.

"Sice jsme doufali, že tento víkend budeme moci nasadit PU2, ale problém s kvalitou zapříčinil, že to odložíme o jeden závod. Takže všechny vozy s motory Mercedes budou mít na tento víkend PU1 a nové jednotky dostanou ve Francii," oznámil mluvčí týmu Mercedes.