Novinky

  • 13.03.2024 Neutral Massa kvůli ne-titulu žaluje FIA a FOM o dvě miliardy korun

  • 20.02.2024 Good Takuma Sato je výkonným poradcem Honda Racing Corporation

  • 13.02.2024 Good FIA má nového technického ředitele monopostů - Jana Monchauxe

Facebook Instagram

Fulínova premiéra ve WTCR

Fulínova premiéra ve WTCR

Český jezdec se sveze na Slovakiaringu

Světový pohár cestovních vozů (WTCR) se za 14 dní představí na Slovensku. Slovakiaring vystřídal v původně devítidílném seriálu původně do kalendáře zařazené argentinské Termas de Rio Hondo. Českým fanouškům se tak nabízí možnost vidět absolutní špičku této kategorie takříkajíc za humny.

Petr Fulín pro rok 2018 původně počítal v polovině května s účastí v klání WTCR na Severní smyčce Nürburgringu. Po neudělení divoké karty se nicméně zdálo, že se sen změřit své síly s těmi nejlepšími rozplývá. Nyní však přišla radostná zpráva. Fulín s vozem Cupra pojede WTCR už tento rok, a to právě na Slovakiaringu.

Zopakuje si tak svoje účinkování na stejné trati v někdejším mistrovství světa (WTCC). V roce 2014 zde nastoupil v tehdejší třídě TC2 a dokonce její klasifikaci vyhrál (druhá jízda byla pro průtrž mračen zrušena).

Nevnímám to jako víkend, během něhož pojedeme pro vavříny. Stanovený výkonový hendikep totiž momentálně našemu modelu v porovnání s ostatními vozy moc nepřeje. Coby soutěžící na divokou kartu musím navíc počítat s dvacetikilogramovou zátěží. Na druhou stranu, když se podívám do startovní listiny, neubráním se nadšení. Rýsuje se šance jet proti veteránům a ikonám WTCC, u kterých hrozí, že v nejbližší době oznámí konec kariéry a já ztratím šanci se potkat s nimi přímo na dráze," uvedl Petr Fulín.