Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Petra Fulína čeká takřka domácí podnik ETCC

Petra Fulína čeká takřka domácí podnik ETCC

Druhý závodní víkend bude hostit Slovakiaring.

Sedm týdnů - tak dlouhá byla přestávka mezi úvodním podnikem ETCC na Monze a druhým závodním víkendem, který bude tento víkend hostit Slovakiaring. Okruh nedaleko Dunajské Stredy Petr Fulín už zná ze svého působení v Octavia Cupu a East European Cupu a připomenul si ho i při nedávném testování se svým BMW 320si. Startovní listina pro tento závod se rozrostla o některá další známá jména. V Petrovi je ovšem obrovské odhodlání dát svým výkonem na Slovakiaringu zapomenout na nepovedený závodní víkend v Monze a diváci se mají určitě na co těšit.

Petr FULÍN: „Slovakiaring považuji za vrchol sezóny. Protože ETCC nemá závod v Čechách, nadcházející podnik vnímám jako domácí. Rád bych si navíc po Monze spravil chuť a vyjel si pěkné umístění. Na druhou stranu ale musím konstatovat, že umístění není tou hlavni prioritou. Cely tým se musí ještě více sehrát a tvrdou prací sbírat cenné zkušenosti pro případný vstup do vyšší soutěže. A pokud ze sebe všichni dostaneme maximum, dostaví se logicky i výsledek. V neposlední řadě mne tentokrát závodní víkend láká i tím, že si odpočinu od každodenních starostí a na moment, kdy si nasadím helmu a přesunu se tak do jiného světa, se už moc těším"

Josef KŘENEK: „V rámci přípravy na nadcházející závod jsme na Slovakiaringu testovali asi před dvěma týdny. Myslím, že výsledky testu byly pozitivní a doufám, že se odvedená práce ukáže i během závodního víkendu. Ve své podstatě jsme optimalizovali nastavení pro specifika slovenského okruhu. Je trochu pomalejší než Monza a jsou tu jiné typy zatáček. Na Slovakiaringu se nejezdí tak agresivně přes obrubníky a spíš se tady počítá dobrá trakce. Myslím, že jsme našli dobré nastavení a na závod jsme připraveni. Stále je ale třeba to brát jako přípravu na vstup do WTCC v roce 2014. Spíš než umístění je pro nás důležité dosáhnout možného maxima.“

Časový harmonogram
sobota
08:30 - 09:30        Test 1
11:00 - 12:00        Test 2
14:15 - 14:45        Volný trénink
16:00 - 16:30        Kvalifikace

neděle
08:15 - 08:30        Warm-up
11:20 - 11:45        1. závod - 9 kol, letmý start
12:35 - 13:00        2. závod - 9 kol, pevný start

ETCC na TV obrazovkách
Eurosport 2        03.05. - 17:00        FIA ETCC - Slovakiaring highlights

Oba závody je rovněž možné sledovat v přímém přenosu na internetových stránkách Eurosportu
www.eurosportplayer.cz

Slovakiaring
Délka: 5 922 m
Traťový rekord - S2000: není stanoven

Slovakiaring je velice moderní multifunkční závodní areál, který byl otevřen teprve v roce 2009. Leží nedaleko Dunajské Stredy a je velice dobře dostupný i díky tomu, že leží jen asi 30 km od bratislavského letiště. Po dobu své krátké existence Slovakiaring hostil celou řadu zajímavých závodů. Prozatímním vrcholem byl loňský podnik mistrovství Evropy FIA GT3, pořádání závodního víkendu WTCC je proto dalším výrazným zápisem slovenského okruhu na mapu světového motorsportu.

www.slovakiaring.sk