Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Magnussen bude stát na pole position skupiny B

Magnussen bude stát na pole position skupiny B

Haas: Těžko na cvičišti, lehko na bojišti

Když se Gűnter Steiner včera dozvěděl, že jeden z jeho jezdců bude po prvním tréninku potřebovat nové šasi a druhého čeká rozhovor s traťovými stevardy kvůli nebezpečnému manévru vůči Fernandu Alonsovi, asi by nebyl tipoval, že dnes oba vybojují čtvrtou startovní řadu.

"Dobře jsem se bavil," usmíval se po skončení kvalifikace Kevin Magnussen (7. místo). "Máme svou skupinu B, široký střed pole. Na nic jiného nemyslíme. Je to fakt velká zábava. Rozdíly jsou tak drobné, že na jezdce je vyvíjen neuvěřitelný tlak, ale dnes jsme trefili hřebíček přesně do hlavičky.

Sedmé a osmé místo znamená, že jsme nejlepší ze zbytku světa. Je to jako pole position skupiny B. Vozy přede mnou po startu prostě zmizí z dohledu a mým úkolem bude ubránit si pozici. Pak bych mohl jezdit v čistém vzduchu a soustředit se na pneumatiky."

Dnešní vítěz druhé ligy Kevin Magnussen

Romain Grosjean (8. místo) přispěl ke skvělému výsledku svého týmu, ačkoliv souboj s týmovým kolegou prohrál o 0,2 sekundy.

"Jsem více než spokojený," řekl Grosjean, jenž musel včera vynechat část prvního a celý druhý trénink. "Včera odpoledne jsme nejeli vůbec a dnes dopoledne jsme na měkkých pneumatikách stihli pouze jedno kolo, takže bych řekl, že jsme se rychle postavili na nohy. Sedmé a osmé místo, lepší už to být nemohlo. Se svým posledním kolem nejsem stoprocentně spokojený, nejel jsem až na hranu, ale z taktického hlediska to tak bylo lepší."