Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hülkenberg proklouzl a pár míst vydělal

Hülkenberg proklouzl a pár míst vydělal

Renault: První ve druhé lize

Renault si díky dalšímu skvělému výkonu Nika Hülkenberga upevnil pozici nejlepšího týmu z druhé ligy. Šestým místem vyrovnal své letošní maximum a na víc rozhodně nemohl pomýšlet. Soupeře si k tělu nepustil a závod měl pod kontrolou.

Nico Hülkenberg (6. místo) položil základ k výbornému výsledku v úvodním kole. Z 11. místa na roštu se protlačil na 6. pozici, vyvaroval se kritických momentů při kolizích soupeřů a bezchybně pak vedl vůz k cíli.

Jsem moc šťastný, dnešní den hodnotím kladně. Dosáhli jsme asi maximálního výsledku, jaký jsme si tady mohli přát,“ spokojeně potvrdil německý jezdec. „Odstartovali jsme dobře, první kolo jsme absolvovali solidně a byla z toho šestá pozice. Ve druhé a třetí zatáčce, jak známo, nastal nějaký zmatek. Podařilo se mi proklouznout a pár míst na tom vydělat. Potom šlo o to, zacházet správně s pneumatikami a zvládat závod takticky. Rozhodli jsme se pro tvrdé gumy. Ty byly možná o něco pomalejší, jenže jsme chtěli stavět v boxech jenom jednou. Když se to vezme kolem a kolem, z mého pohledu velmi slušný závod, zvlášť proto, že jsem si na konci ještě o jedno místo polepšil, když Verstappen dostal smyk.

Také Carlos Sainz (nedojel) zvládl první kolo skvěle. Ze 16. místa na roštu se posunul až na deváté! Obul střední směs pneumatik a plánoval závod se dvěma zastávkami. Nezaviněná kolize s Romainem Grosjeanem ve 38. kole ho však z boje vyřadila.

Po první zastávce v boxech jsme několik míst ztratili, ale potom, když jsme zastavili podruhé a během žluté fáze obuli měkkou sadu, to vypadalo nadějně, že vybojujeme body. Škoda toho, jak to nakonec dopadlo,“ zlobil se temperamentní Španěl.

Carlos Sainz považoval za jednoznačného viníka kolize Romaina Grosjeana