Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Sainz ukončil dlouhou šňůru účastí v Q3

Sainz ukončil dlouhou šňůru účastí v Q3

Renault: Dvakrát po sobě první nepostupující

Kdo by z letošního ročníku F1 viděl pouze výsledky dnešní kvalifikace, nepochyboval by, že motory Renault stále markantně zaostávají za konkurencí od Mercedesu a Ferrari. Do první desítky se s francouzským motorem dostali pouze jezdci Red Bullu, zatímco McLarenu i továrnímu týmu vypadl jeden jezdec v Q2 a jeden už v Q1. Při této statistice nakonec Nico Hülkenberg (11. místo) ani nemusí být zklamaný. Bude prvním jezdcem na nových pneumatikách.

"Když se na to podívám s odstupem, s jedenáctým místem mohu být spokojený," řekl německý jezdec. "Náš vůz je silnější v pomalých zatáčkách, v rychlých stále ztrácíme. Dostat se do Q3 byl vysoký cíl, ale když už nemůžete být na sedmém místě, tak je vám stejně dobře na jedenáctém a s volnou rukou při výběru pneumatik. Jedenácté místo nám dává flexibilitu v strategii zastávek, což může mít velkou cenu."

Alespoň do Q2 by se pravděpodobně dostal i Carlos Sainz (16. místo), ale doplatil na dvě chyby svého týmu. Od Abú Zabí je to přitom poprvé, co si nevybojoval místo mezi prvními deseti na startu.

"Zatím to byl náročný víkend. K postupu do Q3 bych potřeboval, aby každý detail zapadl přesně na své místo, ale naneštěstí jsme se dopustili malé chybičky ve změně nastavení mezi posledním tréninkem a začátkem kvalifikace. Nestalo se, co jsme od změny očekávali, a v kombinaci s tím, že jsem se dostal do hustého provozu, to stačilo k vypadnutí. Škoda, že takto skončila moje šňůra účastí v Q3. Ale věděl jsem, že při tak vyrovnaném středu pole se to dříve nebo později musí stát, přestože jsme se velmi snažili."

Už to tak vyšlo, že hned po skončení kvalifikace na Silverstone se na MS ve fotbale hrál zápas Anglie - Švédsko