Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Mercedes oznámil personální změny

 Mercedes oznámil personální změny

Aldo Costa odchází do pozadí, není jediný

Pro Alda Costu je toto poslední sezona na postu konstrukčního ředitele Mercedesu. Tým, který poprvé od roku 2014 není v pozici jasného favorita na zisk Poháru konstruktérů, oznámil, že dělá dvě velké změny ve svém technickém týmu.

Připomeňme, že Costa k Mercedesu přišel v roce 2011, v druhém roce jeho fungování. Předtím byl dlouholetým zaměstnancem Ferrari a od roku 2007 jeho technickým ředitelem. U Mercedesu na tuto funkci nikdy nedosáhl. Příslušnou kancelář okupovali Bob Bell, Paddy Lowe a v současnosti v ní sedí James Allison, také bývalý technický ředitel Ferrari. Je ale považován za jednoho z důležitých členů týmu, který vozem F1 W05 nastartoval éru převahy stříbrných šípů.

Costa se prý sám rozhodl, že je správný čas stáhnout se. Tým neopouští úplně, od příštího roku s ním bude spolupracovat z pozice technického poradce. V reakci na toto rozhodnutí byl na jeho místo povýšen dosavadní šéfdesignér John Owen, který bude vést konstrukční skupiny a v této roli podléhat přímo Allisonovi.

Aldo Costa údajně odchází z rodinných důvodů

Kromě toho odchází i výkonnostní ředitel Mark Ellis. Díky dobré smlouvě má ​​Mercedes na služby bývalého zaměstnance týmů Red Bull a BAR exkluzivitu ještě celý jeden rok, ale už od začátku příští sezony ho nahradí Loic Serra, současný šéf dynamiky vozu.