Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Brown chce rozhýbat zkostnatělý McLaren

Brown chce rozhýbat zkostnatělý McLaren

Pouze rychlý tým postaví rychlý vůz

Podle nejnovějšího vyjádření Zaka Browna, nedávno jmenovaného do funkce generálního ředitele McLarenu, se zdá, že tento tým čeká další velká změna v manažerských strukturách. Tentokrát by to měl být návrat k tradičnějšímu systému s jasnými lídry a menším počtem pracovních skupin. Právě předimenzování rozhodovacího procesu dává nový boss McLarenu vinu za současné slabé výsledky. Příliš mnoho pracovních skupin, výborů a politiky mezi jejich členy je zároveň něco, za co McLaren kritizují i ​​někteří odborníci a insideři z padoku F1.

"Naše struktura některým jedincům nedovoluje být tak aktivními, jako bych si přál," řekl Američan. "Chci tím říct, že nemohou dělat rychlá rozhodnutí. Myslím si, že v některých případech je čas na to, aby rozhodla komise, ale v jiných by to měli učinit jednotlivci.

Momentálně máme zkostnatělý proces rozhodování, takže musíme udělat změny, hlavně ve struktuře a organizaci. Máme ohromně talentované lidi, ale v současném prostředí nemohou zazářit. Další můžeme získat zvenčí, protože mají jiné zkušenosti a díky nim nám  pomohou vytvořit pohotovější, rychlejší organizaci. Mým úkolem je vnést rychlost do organizace, stojící za týmem F1. Určit směr, lídry a dostat McLaren opět tam, kam podle nás všech patří."