Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Jak moc jisté je Bottasovo setrvání v Mercedesu?

Jak moc jisté je Bottasovo setrvání v Mercedesu?

Jeho místo by mohl zaujmout Ocon

Podpis úřadujícího mistra světa na dokumentu, prodlužujícím jeho setrvání ve službách Mercedesu, vyvolal značný mediální zájem. Na přestupovém trhu však tato vcelku očekávaná událost prakticky nic nezměnila.

Snad jen Daniel Ricciardo má definitivní jistotu, že napřesrok k Mercedesu nezamíří. Zjevně s tím ale už dopředu počítal. „Věděl jsem, že to takhle dopadne,“ konstatoval lakonicky. Ani další piloti neměli potřebu novou Hamiltonovu smlouvu nějak obsáhle komentovat. „Co dělají ostatní, mě srdečně nezajímá. Mám svůj kokpit a cíl, kterého chci dosáhnout. O nic jiného mně nejde,“ nechal se slyšet Sebastian Vettel.

Tázán byl rovněž Esteban Ocon, junior Mercedesu, o němž se spekuluje, že by v budoucnosti mohl Hamiltona nahradit: „Samozřejmě bych někdy rád v tomto týmu zakotvil. Ale Lewis si to zaslouží. Odvádí dobrou práci. Je mistrem světa a pro Mercedes je momentálně nepostradatelný. Já jsem se svým současným postavením spokojený.

 

O Estebanu Oconovi se spekuluje jako o Hamiltonově nástupci

 

Skutečně? Okurková sezona totiž přinesla zvěst, že by šikovný francouzský mladík mohl u stříbrných šípů nahradit Valtteriho Bottase. Ten na rozdíl od svého parťáka nemá zatím nic jistého a kontrakt mu vyprší se sklonkem tohoto roku.

Fin ovšem zachovává ledový klid: „Všechna jednání vedu sám. Nejraději totiž hovořím s dotyčným tváří v tvář. Mám velký respekt vůči svému managementu. Od roku 2008 se o mě staral, abych se dostal tam, kde v současnosti jsem. V jistém okamžiku jsem ale nabyl dojmu, že bude lepší, pokud se toho chopím sám, protože mně zajímá moje další perspektiva. A nejlepším způsobem je sednout si mezi čtyřma očima se šéfem. Přesně tak to dělám.“ Důvěryhodné zdroje potvrzují, že se tak v minulých týdnech již několikrát stalo.

Ze zajímavých jmen jsou prozatím pro příští rok ještě volní Ricciardo, Kimi Räikkönen (na jehož místo se tlačí Charles Leclerc) a Fernando Alonso. U posledně jmenovaného jde ovšem spíše o to, zda vůbec ve formuli 1 zůstane. Exmistr světa na veškeré otázky vytrvale odpovídá, že se rozhodne až po srpnové přestávce.

 

Svoji budoucnost řeší také Fernando Alonso

Pokud kolují takovéto drby, je to v pořádku. Lidé o tobě mluví a znamená, že odvádíš kvalitní výkony. Horší by bylo, kdyby o mně zavládlo mlčení,“ tvrdí Ocon a nezbývá, než mu dát za pravdu.