Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Red Bull může s Hondou vyhrávat, míní Tost

Red Bull může s Hondou vyhrávat, míní Tost

McLaren má co závidět

Toro Rosso si po loňském trápení v pozici třetího týmu Renaultu celkem užívá exkluzivní spolupráci s Hondou. Příští rok se situace změní, Honda navazuje spolupráci s větším z týmů Red Bullu. Šéf menší stáje Franz Tost zůstává optimistický a mimo jiné si myslí, že Red Bull by příští rok mohl s Hondou vyhrávat závody.

"Naše spolupráce s Hondou je fantastická," citují Tosta noviny Marca. "Je to velmi dobrá a seriózní společnost a v porovnání s minulým rokem je na tom mnohem lépe. Vyhrávat závody, to je pro nás příliš těžký úkol, ale Red Bull má třikrát tolik personálu jako my. Vše má na vyšší úrovni a Honda je velmi úspěšná společnost, která chce vyhrávat. V Kanadě jsme dostali nové díly, díky kterým jsme zrychlili o tři desetiny sekundy. Další dostaneme v Americe a v roce 2019 to bude pokračovat. Vůbec nepochybuji, že budeme mít velmi konkurenceschopnou pohonnou jednotku."

Nelze nevidět kontrast mezi Tostovou spokojeností a loňskými komentáři z tábora McLarenu, který dával Hondě za vinu téměř celou svou markantní ztrátu na špičkové týmy.

"McLaren se, naštěstí, velmi mýlil. Ale to jsem věděl už loni. Říkal jsem si: Probůh, jak mohou kritizovat tak fantastického partnera, který do projektu vkládá takovou fůru peněz? Věděli jsme, že jejich šasi není nejlepší. Myslím, že potom, co se nám pošklebovali, přišla řada na mě, abych se smál," tvrdí Tost.