Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Red Bull bude letos vyhrávat závody

Red Bull bude letos vyhrávat závody

Tost je rád, že se v Hondě nemýlil

Franz Tost, šéf Toro Rosso, byl od prvního dne zahájení spolupráce nadšený Hondou. To se o jeho vztahu s Renaultem dříve říci nedalo. I jeho optimismus a spokojenost nejspíš pomohly přesvědčit Red Bull, aby se také odtrhl od Renaultu a vložil své naděje do japonských inženýrů. Pohonné jednotky jsou dnes již ve vozech a vypadá to nadějně. Rakušan věří, že Red Bull bude letos vyhrávat závody.

"Mám z toho velkou radost," řekl Tost o pokrocích motoru Honda. "Splnili všechna očekávání, která jsem do nich vkládal. A jsem si jist, že překlenou propast ke špičce, že Red Bull s nimi bude vyhrávat závody a že i pro nás to bude výhodná kooperace."

Loni se o výměně dodavatele motoru rozhodlo relativně pozdě v průběhu roku, což vedlo ke kompromisům na obou stranách a nakonec i předposlednímu místu v Poháru konstruktérů. Na tuto sezonu by už tým i Honda měly být lépe připraveny.

"Musím říci, že mnohem lépe. Z pohledu integrování motoru je tento vůz velkým krokem vpřed. Měli jsme mnohem více času, takže naše technické oddělení mohlo odvést lepší práci. K tomu je třeba připočíst velmi dobrou spolupráci s Hondou a také s Red Bull Technology. Vše funguje jako dobře namazaný stroj," netajil se svou spokojeností Tost.

Současně ale také prozradil, že Red Bull Technology jeho týmu nedodává všechna svá nejnovější řešení a hodně věcí je z loňského RB14: "Komponenty, které nějak souvisejí s pohonnou jednotkou, jsou stejné specifikace jako u Red Bullu. Většina ostatního, co (od Red Bull Technology) dostáváme, je loňské specifikace."