Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

AlphaTauri ukázalo nový design

AlphaTauri ukázalo nový design

Na skutečný vůz si musíme počkat.

AlphaTauri se přidalo k týmům, které si předsezonní předváděčku už vyškrtly ze seznamu úkolů. Podobně jako tým Haas však i tento tým udělal pouze digitální představení. Může se nám tedy líbit co vidíme, ale příští týden v Barceloně bude stejné možná pouze lakování. Jinak za pozornost jistě stojí dlouhý nos a výrazně vykrojené bočnice.

Jsem nadšený, že jsme konečně mohli ukázat, jak bude vypadat náš letošní vůz,“ řekl šéf týmu módní značky AlphaTauri, Franz Tost. „Formule 1 vstupuje do nové éry a my doufáme, po loňském úspěchu, že do ní vykročíme s velmi konkurenceschopným vozem. Opět jsme úzce spolupracovali s lidmi (ze společnosti) AlphaTauri, abychom při příležitosti ukázání našeho nového vozu udělali něco speciálního.

Jako větší sesterský tým Red Bull, také AlphaTauri bude nadále používat pohonné jednotky Honda, které už ale neponesou emblém Hondy. Jméno japonské automobilky nenaleznete ani na voze, pouze zasvěcení budou vědět, že zkratka HRC znamená Honda Racing Corporation, což je divize, která bude v Japonsku nadále vyrábět motory pro oba týmy patřící do impéria Red Bullu.

Za tento italský tým budou i letos závodit Francouz Pierre Gasly a Japonec Júki Cunoda. Jméno testovacího jezdce nebylo oznámeno.

AlphaTauri AT03. Foto: AlphaTauri

 

Zdroj: AlphaTauri, Motorsport, úvodní foto: AlphaTauri