Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Tost očekává Cunodu ve svém týmu

Tost očekává Cunodu ve svém týmu

Red Bull aktuálně není spokojen s Kvjatem

Partnerství s Hondou je pro Red Bull ve F1 klíčové. Obě společnosti investují mnoho prostředků a obě mají vysoká marketingová očekávání, ale ve všech čtyřech vozech společnosti Red Bull poháněných motory Hondy sedí jezdci z juniorského programu Red Bullu. To by se mohlo brzy změnit.

"Red Bull a Honda Cunodu podporují, protože je to fantastický závodník," řekl šéf týmu AlphaTauri Franz Tost v rozhovoru pro web Motorsport. "Je to mimořádně talentovaný jezdec s mnoha kvalitami, které loni ukázal ve F3 a které letos předvádí ve F2.

Viděl jsem, jak v Rakousku závodil na mokré trati. Byl první, vedl závod, ale kvůli poruše vysílačky zajel do boxů pozdě. A přesto byl nakonec druhý. A vyhrál závod v Silverstone. Stále na sobě pracuje a získává zkušenosti. Počítám s tím, že dříve nebo později bude závodit za AlphaTauri."

Juki Cunoda, chráněnec Hondy, se v roce 2018 stal šampionem japonské F4. Loni se seznámil s tvrdou evropskou konkurencí ve F3 a i přes ne nejlepší výsledky byl letos posazen do vozu F2 týmu Carlin. Po 12 závodech má na kontě jedno vítězství ze sprintu v druhém víkendu F2 v Silverstone, přičemž v šampionátu aktuálně drží čtvrté místo. Pokud si jej udrží a na konci roku bude moci FIA požádat o udělení superlicence, nejspíš v příští sezoně nahradí Daniila Kvjata, kterému se nedaří a po šesti velkých cenách má na kontě pouze dva body za dvě desátá místa, zatímco týmový kolega Pierre Gasly má již 14 bodů.

"Ano, Daniil nepodává výkony, jaké od něj očekáváme," řekl pro Salzburger Nachrichten Helmut Marko, šéf motorsportu Red Bullu. "Ale ještě nejsme ani v polovině sezony. Cunoda ve F2 a (Liam) Lawson ve F3 jsou aktuálně v pozici, která by je kvalifikovala pro obdržení superlicence, ale nad tím teď nepřemýšlíme."

Kvjatovi to letos nějak nejde a Honda chce Japonce. Foto: AlphaTauri

zdroj: originální materiál redakce, titulní foto: Carlin