Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Líbila by se vám kombinace formule 1 a DTM?

Líbila by se vám kombinace formule 1 a DTM?

Wolff a Isola by chtěli zahrnout do programu VC další šampionáty

S na první pohled docela lákavou ideou vyrukovali šéfové sportovních oddělení Mercedesu a Pirelli Toto Wolff a Mario Isola. Navrhují, aby se součástí víkendů velkých cen F1 staly závody i dalších prestižních šampionátů.

Formule 1 je samozřejmě nedostižná,“ neopomněl zdůraznit Wolff. „To by nás ale nemělo zaslepit. Pořadatelé by měli dostat šanci pozvat i jiné zajímavé seriály.“ Majitelům okruhů by navíc do kasy zamířil slušný finanční obnos.

Fanoušek si třeba v sobotu zaslouží více, než vidět hodinový trénink a kvalifikaci,“ doplnil ho Isola. Zcela tak opominul stávající pevné body programu, tedy F2, GP3 a Porsche Supercup. Ty zřejmě nejsou dostatečně atraktivní, o čemž by se dalo určitě polemizovat. Na druhou stranu, pokud F2 a GP3 i nadále budou v sobotu jezdit až večer po kvalifikaci, těžko přilákají větší počet diváků.

Otázkou rovněž je, co by oním lákadlem mělo být. V současnosti se totiž, hlavně u zámořských podniků, stávají součástí doprovodného dění spíše série místního či regionálního významu. Výjimku představují snad jen V8 Supercar v Austrálii a Ferrari Challenge v Kanadě. Nedávno na Hockenheimringu hostovaly německá F4 a klání pseudohistorických monopostů EuroBoss, což, při vší úctě, také nejsou žádné šlágry.

 

Těžko předvídat, jak by spojení F1 a DTM fungovalo

 

V úvahu by snad mohlo přicházet DTM, populární však jen v části Evropy. Interesantní by bylo propojení s MS v rallyekrosu, jenže málokterý autodrom k tomu poskytuje podmínky. Začátkem devadesátých let se dokonce uvažovalo o kooperaci F1 a IndyCar (konkrétně v Adelaide).