Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Český tým ISR vítězí na Nürburgringu

Český tým ISR vítězí na Nürburgringu

Salaquarda a Stippler triumfovali v ADAC GT Masters

Skvělého úspěchu dosáhl český tým ISR Igora Salaquardy. Podařilo se mu vyhrát nedělní závod podniku ADAC GT Masters na Nürburgringu. Jde o premiérové prvenství stáje z Čestlic u Prahy v tomto respektovaném šampionátu.

Posádka Filip Salaquarda – Frank Stippler předvedla naprosto suverénní výkon. Mohla se opřít o pole position, které Stippler vyjel v kvalifikaci. Po startu pozici snadno obhájil a postupně si vytvořil až dvousekundový náskok. Po povinné zastávce, kdy za volant Audi R8 LMS usedl Salaquarda, show pokračovala. Náš závodník konkurenci doslova deklasoval a do cíle na ni najel 11,5 sekundy!

V uctivé vzdálenosti za pozdějšími vítězi se urputně bojovalo o další příčky. Teprve v předposledním kole si pojistila druhé místo dvojice Markus Pommer – Maximilian Götz. Jako třetí byli odmávnuti Markus Winkelhock a David Ortmann.

Stippi absolvoval skvělý první úsek. Já jsem se pokoušel co nejvíce se vzdálit soupeřům, což se mně celkem dařilo. V závěru jsem zvolnil a šetřil pneumatiky. Tým a Frank odvedli vynikající práci. Lepšíme se závod od závodu a super nám to spolu klape. Vítězství je pro nás satisfakcí za nepovedenou sobotu, kdy jsme po nezaviněné kolizi vypadli už v prvním kole,“ prohlásil po dojezdu Salaquarda.

Nasadili jsme od začátku čerstvé gumy a vyplatilo se nám to,“ konstatoval Stippler, jenž na rozdíl od svého parťáka již triumf v ADAC GT Masters slavil, i když před deseti lety. „Do karet nám hrálo i to, že borci za námi zabředli do vzájemných soubojů. Zatím jsme měli spoustu smůly, snad se to teď obrátí.“ 

Na nejvyšším stupínku vlevo Stippler a vpravo Salaquarda, zcela vlevo stojí šéf týmu Igor Salaquarda 

Výsledky: 1. Salaquarda – Stippler (ISR, Audi R8 LMS), 2. Pommer – Götz (HTP Motorsport, Mercedes-AMG GT3) +11,499, 3. Ortmann – Winkelhock (Mücke Motorsport, Audi R8 LMS) +12,736, 4. Feller – Haase (Mücke Motorsport, Audi R8 LMS), 5. Renauer – Jaminet (Herberth Motorsport, Porsche 911 GT3 R).

Průběžné pořadí: 1. Kirchhöfer – Keilwitz 86, 2. Pommer – Götz 85, 3. Renauer – Jaminet 72, 4. Caldarelli – Bortolotti 62, 5. Salaquarda – Stippler 53…