Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Janiš na oficiálním představení formule Nippon

Janiš na oficiálním představení formule Nippon

"Na Japonsko si pomalu zvykám."

Jarek Janiš a tým Kondo Racing se včera zúčastnili slavnostního zahájení jubilejní desáté sezony formule Nippon, které proběhlo v Tokiu.

Součástí prezentace bylo představení jezdců a týmů. Ve startovním poli nebude chybět trojice nejlepších jezdců loňského roku Richard Lyons, Andre Loterer a Yuji Ide. Ve středu pozornosti byl také Jarek Janiš, který bude jako první český jezdec v historii startovat v japonském šampionátu. Formule Nippon se v Japonsku těší obrovské popularitě a letošní závody by ji měly ještě podpořit. Délka závodu byla prodloužena na 300 km, což by mělo zvýšit dramatičnost a umožnit odlišnější strategie zastávek v boxech.

Jarek Janiš: "Prezentace byla časově pečlivě naplánovaná, přenášela ji televize a každý jezdec měl k dispozici 15 sekund. Na Japonsko si pomalu zvykám a připravuji se na testy a závody. S týmem jsme procházeli nastavení vozu a zjistil jsem, že tady používají zcela odlišné nastavení než v Evropě. Začneme s tím jejich a pak se uvidí. Z prodloužení závodů na 300 km nemám velké obavy, věřím, že jsem dostatečně trénovaný, abych to bez problémů zvládnul."

Janiše čekají první testy tento týden na okruhu v Suzuce, kde 11. a 12. března proběhnou oficiální testy.